Solicita analiza apei

Care sunt problemele cu tratarea apei?

Write By: text_none_author Published In: Stiai ca... ? Created Date: 2014-04-04 Hits: 5587 Comment: 0
Care sunt problemele cu tratarea apei?

Problemele apei din Romania 

 

Problemele apei din Romania ne afecteaza pe toti in egala masura si odata cu trecerea timpului, din pacate putem vorbi din ce in ce mai putin de calitate in ceea ce priveste apa de consum din Romania.

Intr-o tara dezvoltata Europeana suntem pusi in situatia sa consumam apa infestata si sa ne fie frica sa bem apa direct de la robinet. Cazurile grave rasuna din ce in ce mai des in buletinele de stiri, iar masurile intarzie sa apara din partea autoritatilor.

Problemele apei de la Sursele Naturale                            

Apa de la puturile de mica adancime prezinta un grad mare de poluare, iar un put de mare adancime are costuri de executie foarte mari si in plus, la mare adancime pot exista nitriti, sulf, amoniac, fier, mangan si duritate (Calciu si Magneziu). Duritatea apei se transforma in piatra pe instalatiile sanitare si termice din locuinta iar la nivelul consumului, in organismul uman se traduce prin nisip si piatra la rinichi.

Aceasta este problema cel mai des intalnita la forajele de adancime, pentru ca depozitul feros se gaseste in imediata vecinatate a unui rezervor de sulf si a altor gaze aflate in scoarta terestra, rezultand mai multe oxidari cu rezultate periculoase. Consumatorii apei de put se plang de cele mai multe de ori ca apa are un miros

pestinential de oua clocite, acesta fiind semn ca apa de put contine hidrogen sulfurat in asociere cu depozite de fier cu mangan si pesticide.

 

Problema semnalata de un localnic din Judetul Ilfov se referea la prezenta unei substante toxice, tricloretilena, o substanta folosita si in procesele industriale. In Ialomita de exemplu depozitele de deseuri periculoase au afectat toate puturile de la o adancime mai mica de 20 de metri, astfel incat localnicii nu mai pot folosi apa de put nici macar pentru adaparea animalelor. Aceste probleme se amplifica cand au loc inundatii sau ploi abundente.

 

Nitritii se numara printre substantele continute de apa din sol si afecteaza in special sursele naturale de apa, fiind transportati foarte usor de ploi si inmultiti prin cantitatea de deseuri umane si excremente animale. Nitritii sunt extraordinar de periculosi pentru organism, mai ales pentru ca nu au culoare, gust sau miros si nu pot fi detectati decat printr-o analiza a apei evitentiate astfel in buletinele de analiza.

 

Nitritii sunt ucigasi ai oxigenului si provoaca moarte in randul populatiei sensibile afectand mai ales copii. Cea mai sigura cale prin care puteti evita contaminarea apei cu nitriti este sa instalati un Denitrificator pentru locatia dumneavoastra.

 

 

Problemele apei de mica adancime nu se opresc aici, folosirea unui sterilizator cu ultraviolet este esentiala pentru tratarea apei din locatia dumneavoastra.

Contaminarea apei de la sursele de put cu bacterii, este un proces care are loc din mai multe cause, printer care enumeram:

- executia ineficianta a lucrarii de foraj sau folosirea unor materiale de calitate indoielnica, ;

- apa din panzele freatice superioare care este plina de bacterii si se infiltreaza in apa de adancime sau la nivelul instalatiilor sanitare subterane/de suprafata(conducte sau tevi).

Solutia de mijloc este tratarea apei cu Clor, substanta chimica care omoara bacteriile si virusii. Cea mai buna metoda de distrugerea a bacteriilor si virusilor ramane tratarea apei cu metode naturale prin Sterilizatoare cu UV, care au si rolul de a elimina gustul de clor, chiar daca apa este tratata si cu clor.

 

 

Lasa-ne un comentariu

Captcha


Solicita analiza apei

(fizico-chimica)

  • Cost fix: 50 ron + TVA

Formular de contact

  • *Un consultant Aquabiz Romania va reveni cu un raspuns in cel mai scurt timp posibil.

Solicita oferta

  • Bifeaza pentru echipament industrial

Solicita oferta

Comanda rapida pentru

|

NOTA: Valoarea produsului nu include taxa pentru serviciul de livrare.