Solicita analiza apei

Importanta tratarii apei

Apele de suprafata difera dupa foarte multe caracteristici: debitul si variatiile sale(la cele curgatoare), temperatura, concentratia si natura substantelor dizolvate sau aflate in suspensie, continutul biologic si microbiologic, fiecare masa de apa lichida cu albia ei sivietuitoarele din ea fiind un ecosistem distinct. Totodata, apele dulci de suprafata au si numeroase caractere comune: spre deosebire de cele subterane, ele sunt de regula mai putin mineralizate, mai bogate in elemente biologice, mai influentabile de catre alti factori (naturali si antropici), mai usor poluabile, mai putin stabile in caracteristici, dar totodata au si capacitati mai crescute de a-si automentine calitatea.

Apa Subterana provine din infiltratia directa a precipitatiilor atmosferice, din infiltrarea apei de suprafata prin malurile permeabile ale raurilor si lacurilor, din condensarea vaporilor de apa in porii rocilor subterane.

Factorii care influenteaza calitatea apelor subterane sunt in mare parte identici cu cei care influenteaza calitatea apelor de suprafata. Apele meteorice aduc aport de gazedizolvate atmosferice (oxigen, azot, dioxid de carbon, hidrogen sulfurat etc.) si minerale dizolvate ( bicarbonati si sulfati de calciu si magneziu dizolvati din roci, azotati si cloruri de sodiu, potasiu, calciu si magneziu dizolvate din sol, si detritusuri organice, saruri de fier si mangan).

 

Rolul nostru, la Aquabiz Romania este sa cercetam si sa dobandim noi expertize in studiul apei gasindu-i acesteia noi valente precum facilitarea absorbtiei cat mai eficiente la nivel celular sau ionizarea ei in vederea dobandirii proprietatilor terapeutice. Apa pe care o folosim in cele mai uzuale aspecte ale vietii ne influenteaza si depinde de fiecare dintre dumneavoastra, modul in care actioneaza asupra sanatatii dumneavoastra si a familiei dumneavoastra.

 

Apa de cea mai buna calitate va da si rezultate pe masura. Este demonstrat stiintific: cu cat sursa de apa este mai curata, cu atat creste imunitatea organismului, capacitatea acestuia de a rezista la solicitari fizice si efort intelectual.

Daca vrei sa fii sanatos este obligatoriu sa consumi o apa de calitate, si chiar daca unii considera ca apa cumparata de la supermarket este foarte buna, aceasta poate fi contaminata deoarece sta mult timp in soare si se inmultesc bacteriile, asa ca cea mai buna solutie ar fi sa ai propria sursa de apa de adancime dar daca nu stai la casa si nu ai un teren unde sa sapi un put de apa, nu este posibil. O alta solutie ar sa montezi un filtru de apa performant, care sa filtreze toate impuritatile chimice, biologice si fizice ale apei de retea, iar unele din ele pot chiar separa apa la nivel de molecula, impartind apa in apa alcalina si acida, in plus o pot imbogati in oxigen.

In orase, apa de la robinet este filtrata in centrale speciale, inainte de a ajunge in casele locuitorilor. Totusi, acest proces este unul destul de simplu, menit mai mult pentru a elimina bacteriile si a o curata de impuritatile de dimensiuni mari, decat pentru a o transforma intr-o sursa de sanatate.

Clorul folosit pentru dezinfectarea apei care ajunge in robinetele din locuinte este, de asemenea, responsabil pentru aparitia unor tipuri de cancer, din cauza compusilor pe care ii formeaza impreuna cu alte minerale care se gasesc in apa.

In cazul femeilor gravide, riscul de a face avort spontan creste, atunci cand se consuma apa de la robinet, iar in cazul barbatilor, aceasta poate conduce la infertilitate.

 

 

 

 

Prezenta nitratilor si nitritilor in apa – un risc urias asupra sanatatii:

 

Nitraţii au o acţiune toxica. Inca din 1945, au fost descrise imbolnaviri specifice la sugarii care primeau alimente pregatite cu apa. La acesti copii boala se manifesta prin dereglari intestinale dispeptice, dispnee pronuntata, tahicardie, cianoza. S-a constatat ca apa care contine o cantitate mai mare de 40-45 mg/l de nitrati provoaca la sugari methemoglobinemie azotica.

Este cunoscut ca nitratii si nitritii prezenti in apa peste limita CMA (50 mg/L) pot declansa morbiditatea prin methemoglobinemie la copiii sugari alimentati artificial, numita si boala albastra. Boala este reversibila in conditiile unui tratament de specialitate si intreruperea utilizarii apei potabile cu continut de nitrati peste limita CMA. Pe langa aceste implicatii in starea de sanatate a organismului, acesti ioni pot influenta in mod negativ secretia insulinei contribuind la declansarea diabetului zaharat sau formarea hormonului tiroidian. Eliminarea acestor compusi nocivi din apa potabila este posibila prin statiile de denitrare care se monteaza in mod normal pe conducta principala de alimentare a casei. De asemenea, nitratii pot fi eliminati si prin procesul de osmoza inversa, procentul de rejectie fiind de aprox. 80 la suta.

 

Principalele afectiuni ce pot fi cauzate de prezenta substantelor nocive in apa:

 

Apa contine:

Efecte, pe termen lung

Clor

- astm bronsic
- probleme ale pielii
- scaderea feritilitatii
- efecte neurotoxice
- boli ale inimii
- cancer

Fluor

- fluoroza dentara
- aparitia fracturilor

- osteoporoza
- cancer

Paraziti

- probleme ale aparatului digestiv

Sedimente

- probleme ale rinichilor

 


In continuare va propunem cateva solutii de tratare a apei ca sa fiti siguri ca apa de consum este apa cea mai buna pentru sanatatea intregii familii.

 

Cum putem depista substantele existente premergatoare analizei de laborator a apei ?

 

Culoare. Supranumita si Turbiditate (opacitatea sau lipsa de transparenta apei) este produsa de substanţele insolubile din apa. Aceste substanţe pot fi sub aspectul naturii lor minerale sau organice, iar al originii, naturale (din sol) sau poluante (din reziduuri). Importanţa lor sanitara consta din aspectul neplacut imprimat apei, dar in acelasi timp ele pot costitui suport pentru microorganisme care persista astfel mai mult timp in apa. Culoarea apei este data de substanţele dizolvate in apa. si acestea pot avea o provenienţa naturala ca unele saruri minerale sau organisme acvatice care confera apei o culoare galben verzuie sau brun-roscata, dar pot proveni si ca urmare a poluarii apei, mai ales cu substanţe chimice din care unele potenţial toxice. Din acest punct de vedere culoarea ca si turbiditatea, poate duce la limitarea folosinţei apei având un rol psihic, dar este si un indicator valoros de poluare a apei.

Gustul. Este o proprietate organoliptica importanta a apei, mai ales a apei potabile. Aceasta caracteristica depinde de prezenta unor substante minerale in apa, a unor suspensii sau a unor gaze dizolvate. Aceasta proprietate se poate aprecia doar gustand apa si cand se pot da diferite verdicte, ca de exemplu: fara gust, gust foarte slab, gust slab, gust perceptibil, gust puternic, gust foarte puternic. De regula se afirma ca apa are un gust placut daca contine o cantitate mica de saruri minerale.

Gustand apa putem aprecia natura unor substante aflate in apa. De exemplu daca apa are un anumit gust inseamna ca apa contine substante dizolvate din categoria alaunilor, daca apa are un gust dulceag inseamna ca ea contine substante organice si foarte putine saruri, daca apa este sarata inseamna ca ea contine multa clorura de sodiu, daca apa are un gust amar inseamna ca ea contine sulfat de magneziu sau clorura de magneziu, iar daca apa este acidulata ea contine de regula dioxid de carbon.

 

Mirosul. Mirosul apei este cauzat de prezenta in apa a unor substante mirositoare. In conditii normale apele naturale sunt inodore. Prezenta unor gaze, ca de exemplu H2S (hidrogen sulfurat) sau a unor substante organice in descompunere, a unor microorganisme, sau a unor substante chimice de natura antropica, pot imprima apei unele mirosuri. Prezenta unor produse petroliere in apa, sau a unor fenoli, fac ca apa sa aiba un miros neplacut astfel incat apa nu mai poate fi potabilizata.

Recomandarea Aquabiz Romania-Solutii Casnice si Profesionale de tratare a apei este sa prelevati o proba de apa si analizata la un laborator de specialitate. Puteti efectua testul fizico-chimic asupra apei prin completarea formularului -Solicita Analiza Apei

 

 

Principalele tratamente folosite pentru a optimiza efectul apei asupra sanatatii:

 

1. Dezinfectia -echipamente necesare: Sterilizatoare cu Ultraviolete , Sisteme de Dozare si Injectie


Este procesul de distrugere sau neutralizare a bacteriilor si virusilor prezenti in apa si care sunt daunatori pentru sanatate.

Procesele de dezinfectie sunt diferite, in functie de:

- eficacitate

- tipul bacteriilor si virusilor care trebuie eliminati

- concentratia acestora

- substantele care pot reactiona cu mediul dezinfectant

 

 

2. Clorinarea-echipamente necesare: Sisteme de Dozare si Injectie cu Clor

Sistemul cel mai simplu , eficace si des utilizat se bazeaza pe adaugarea de hipoclorit de sodiu sau ai altor compusi ai clorului care au proprietati dezinfectante si o actiune de durata.Actiunea clorului necesita, in mod normal, un timp de reactie de 20-30 min, deci este necesar sa prevedem in sistem rezervoare de acumulare, pentru a avea un timp de contact suficient.

 

 

3. Filtrarea-echipamente necesare: Filtre Grosiere, Filtre mecanice, Filtre de sedimente, Filtre Automate cu Zeolit

 

Este procesul de separare a corpurilor solide din apa, continute atat in suspensie in solutie, sub forma coloidala. Prezenta cantitatilor mici de c

orpuri solide sau de nisip in mod normal nu afecteaza potabilitatea apei. Acestea se indeparteaza cu filtre mecanice cu retea sau fire.

 

 

 

4. Deferizarea-echipamente necesare: Statii de Deferizare, Statii Automate Ecomix, Filtre Automate cu Pyrolox, Filtre Automate cu Birm, Filtre Automate cu Zeolit

Prezenta fierului confera apei o culoare galben-roscata si un gust metalic, provoaca depuneri care obtureaza tevile si este o cauza principala a procesului de coroziune. In cazul folosirii pentru uz casnic a apei care contine fier se remarca probleme la instalatiile sanitare , care creaza inconveniente estetice si de igiena.

 

 

 

5. Denitrarea-echipamente necesare: Statii Automate de Denitrare, Statii de DenitrareStatii Automate Ecomix Simplex, Statii Automate de Denitrare Duplex 

 

Denitrarea este procesul care permite eliminarea nitratilor din apa. Indepartarea nitratilor este o cerinta esentiala pentru potabilizarea apei si atingerea standardelor de calitate definite in Directiva CEE nr. 80/778 din Iulie 1980. Aceasta limiteaza continutul de nitrati la o concentratie maxim admisa de 50 mg NO3/l. Modalitate de a elimina nitratii din apa este instalarea unei statii de denitrare cu rasini anionice.

 

 

 

 

 

6.Dedurizarea- echipamente necesare: Dedurizatoare Cabinet, Statii Automate, Statii Automate de Dedurizare Simplex, Statii Automate de Dedurizare Duplex 

Baza procesului de dedurizare a apei pe baza schimbului de ioni consta in transformarea ionilor de calciu si magneziu din sarurile dizolvate in apa in ioni de natriu.

Sarurile de natriu nu provoaca calcar nici in prezenta caldurii !

Baza functionarii chimice a instalatiei este caracteristica de schimbare a ionilor datorita rasinei cationice introduse. Aceasta caracteristica a rasinii se datoreaza grupurilor active cu valenta neutra instalate in compusul purtator sintetic neutru.

 

 

 

 

7.Demanganizare-echipamente necesare: Filtre Automate cu Birm, Filtre Automate cu Zeolit

Manganul are caracteristici si un comportament similare cu fierul. De aceea filtrele demanganizatoare sunt identice cu cele deferizatoare. Pentru filtrarea eficace a manganului sunt necesare mase de filtrare foarte lente, cu consecinta in majorarea diametrelor rezervoarelor ce contin masa filtranta.

 

 

8. Desalinizarea, Denitrarea, Demanganizarea, Dedurizarea, Deferizarea-echipamente necesare: Purificatoare de apa prin Osmoza Inversa

O prezenta excesiva si generalizata de saruri in apa se intalneste de obicei in apele de mare adincime, sau in cele situate in zonele de coasta, datorita infiltratiilor de apa marina. Apa are un gust sarat sau amar. Salinitatea excesiva face ca aceste ape sa nu poata fi folosite in nici un domeniu, casnic sau industrial, datorita agresivitatii chimice care provoaca coroziune in contact cu metalul.

 

 

 

 

 

 

 

 

Solicita analiza apei

(fizico-chimica)

  • Cost fix: 50 ron + TVA

Formular de contact

  • *Un consultant Aquabiz Romania va reveni cu un raspuns in cel mai scurt timp posibil.

Solicita oferta

  • Bifeaza pentru echipament industrial

Solicita oferta

Comanda rapida pentru

|

NOTA: Valoarea produsului nu include taxa pentru serviciul de livrare.